Utilizarea aplicațiilor mobile a devenit un obicei pentru fiecare dintre noi. Google Maps, YouTube, Glovo sau Uber sunt doar câteva dintre numele care și-au făcut loc în rutina noastră zilnică. Vrei să dezvolți o aplicație mobilă? Cu siguranță trebuie să ții cont de framework – adică de cadrul în care vei proiecta aplicația. Decizia este esențială pentru procesul pe care-l vei derula și alegerea potrivită a platformei este definitorie. Vorbim despre un domeniu competitiv în care toate aceste cadre suferă modificări și se adaptează constant. Încercăm să răspundem cerințelor programatorilor care își doresc framework-uri portabile, sigure, cât mai bine documentate – cu o comunitate activă și implicată. În plus, clienții noștri regăsesc în soluțiile propuse de noi informații actuale care îi pot sprijini în procesul dezvoltării de aplicații și în înțelegerea tehnologiilor legate de aplicațiile pe care le utilizează.
Pentru a te ajuta să iei o decizie din punct de vedere a alegerii potrivite, îți prezentăm un top 5 al celor mai eficiente cadre de dezvoltare de aplicații mobile:
5. Un cadru de dezvoltare a aplicațiilor mobile foarte cunoscut și util este Adobe PhoneGap. Acesta a fost lansat în anul 2009, fiind unul dintre primele framework-uri, deci un framework matur. Avantajul utilizării acestuia este că folosește standarde web consacrate în industrie – precum HTML, CSS și JavaScript. Toate platformele care utilizează aceste standarde garantează buna funcționare a aplicației și un alt avantaj este dezvoltarea lor rapidă, posibilă cu ajutorul Adobe PhoneGap. Suportul robust și flexibilitatea acestui cadru de dezvoltare a aplicațiilor fac ca Adobe PhoneGap să se numere printre cele mai utile și populare în domeniu.
Puncte forte:
- suport robust;
- dezvoltare foarte rapiă a aplicaţiilor;
- flexibil;
- framework matur;
4. Xamarin s-a remarcat în ultimii ani pe o piață competitivă. Acest framework este preferatul dezvoltatorilor de aplicații iOS, Android și Windows care optează pentru utilizarea unei singure baze de cod, dar și pentru accesul la API nativ. Un punct cheie al acestui framework este acela că permite crearea aplicațiilor prin .NET și C#, printre cele mai mature tehnologii. Din aceste rațiuni comunitatea Xamarin este una foarte mare, de peste 1,4 milioane de utilizatori. Xamarin reprezintă un avantaj major față de alte cadre deoarece permite portabilitatea aplicației pe mai multe sisteme de operare fără modificări de cod și beneficiază de integrare ușoară cu sistemele de operare.
Puncte forte:
- foloseşte .NET şi C# pentru dezvoltarea aplicaţiilor;
- comunitate uriaşă, de peste 1.4 milioane de dezvoltatori;
- acces la API nativ;
- integrare uşoară cu sistemele de operare;
3. Pe locul 3 în topul nostru includem o platformă puternică de dezvoltare – și anume Ionic, un cadru hibrid de dezvoltare a aplicațiilor mobile cu HTML5. Acest framework este o soluție pentru că oferă toate elementele necesare pentru proiectarea de aplicații și reprezintă o bază pentru dezvoltare avansată, fiind și ușor de adoptat. De asemenea, permite dezvoltarea aplicațiilor cu oricare dintre librăriile de React, Angular sau Vue. Un alt avantaj este faptul că se poate dezvolta folosind JavaScript pur.
Puncte forte:
- platformă puternică de dezvoltare;
- permite integrare cu React, Angular şi Vue;
- librărie mare de componente UI;
- uşor de adoptat;
2. Aproape de vârf trebuie să fie React Native, un framework cu cea mai mare comunitate de dezvoltatori de aplicații mobile. Trebuie să adăugăm că este creat de Facebook, ceea ce l-a propulsat foarte sus în domeniu. Cu un potențial mare, React Native este utilizat pentru proiectarea de aplicații iOS și Android, codul este refolosibil și framework-ul este compatibil cu module dezvoltate de părți terțe. Dezvoltatorii au posibilitatea de a crea aplicații inovatoare și performante. Un alt plus pentru React Native sau un alt motiv pentru care este atât de sus în topul nostru este și faptul că este ușor de întreținut.
Puncte forte:
- cea mai mare comunitate de dezvoltatori;
- cod refolosibil;
- compatibil cu module dezvoltate de părţi terţe;
- uşor de întreţinut;
1. Pe primul loc în top am decis să fie Flutter. De ce credem că e cel mai bun framework? În primul rând, Flutter se remarcă prin ușurința cu care se pot dezvolta aplicații native cross-platform pentru IOS, Android, MacOS, dar și aplicații web. Lista celor mai importante sisteme de operare pentru care se pot proiecta aplicații se anunță a fi în creștere prin includerea Linux și Windows. De asemenea, în ultima perioadă Flutter s-a bucurat de o adopție mare în rândul dezvoltatorilor de aplicații și pentru că folosește un singur limbaj (Dart), atât pentru programare, cât și pentru interfață. Creșterea comunității este un factor valoros deoarece forumurile de discuții sunt deseori surse de soluționare a diverselor probleme de dezvoltare, dar și surse de inspirație pentru arhitecturi. Dacă React Native este susținut de Facebook, în cazul Flutter avem un alt colos web – și anume Google. În plus, Flutter dovedește o dezvoltare foarte rapidă a aplicațiilor, are integrat design-ul Material în componentele sale și se pot crea interfețe flexibile și expresive foarte ușor.
Puncte forte:
- permite crearea aplicaţiilor cross-platform cu performanţe native;
- foloseşte un singur limbaj (Dart), atât pentru programare cât şi pentru interfaţa;
- dezvoltare foarte rapidă a aplicaţiilor;
- are integrat design-ul Material în componentele sale;
- se pot crea interfeţe flexibile şi expresive foarte uşor;
0 Comentarii