Vrei să iei o decizie cu privire la un framework pe care să îl alegi pentru dezvoltarea de aplicații mobile sau vrei să apelezi la companii de încredere care să îți livreze un produs de calitate? Atunci e cazul să citești povestea noastră pentru că îți vom spune cum am ajuns să utilizăm Flutter, dar și de ce credem că aceasta reprezintă o soluție ideală pentru aplicațiile mobile complet funcționale.
Întotdeauna ne dorim ca partenerii și clienții noștri să fie mulțumiți atunci când lucrăm la un proiect pentru ei. Suntem în permanent update al cunoștințelor noastre și nu ratăm nimic nou pe piață. Eram în căutarea unei tehnologii care să permită dezvoltarea de aplicații simultan atât pentru IOS, cât și pentru Android, o soluție cross-platform care să ne ajute să demarăm proiecte la standarde de calitate foarte înalte pentru toți clienții noștri. Am analizat opțiunile și alegerea finală a fost Flutter din câteva motive:
- necesită cât mai puține tehnologii implicate pentru a crea o aplicație, spre deosebire de alte framework-uri care folosesc două sau trei limbaje de programare (unul pentru funcționalități și unul sau mai multe limbaje pentru declararea interfețelor)
- se integrează ușor cu sistemele de operare IOS și Android
- oferă performanțe care rivalizează cu framework-uri native ale platformelor pe care se dezvoltă
- este o soluție de viitor
Avantajele Flutter
Suntem convinși că Flutter reprezintă viitorul dezvoltării aplicațiilor mobile și ne bazăm pe acest framework pentru a livra în continuare servicii de calitate clienților noștri. Avantajele pe care Flutter le are ne determină să îl recomandăm și să îl utilizăm, iar un motiv pe care dorim să îl menționăm este și acela că Flutter facilitează crearea de aplicații pentru platforme multiple, dintr-un singur cod de bază. În prezent, Flutter oferă suport stabil pentru IOS și Android, suport beta (în scurt timp stabil) pentru web.
Să îți explicăm ce înseamnă un singur cod de bază:
- nu necesită mai multe echipe de programare
- costuri mai reduse de dezvoltare datorită reducerii numărului de echipe de programatori, deci costuri mai reduse pentru clienți
- calitate superioară a aplicației ca un rezultat al faptului că toate resursele de programare sunt concentrate în direcția dezvoltării unei singure aplicații
- uită de lansarea întârziată pentru Android sau IOS din motive de dezvoltare: lansări concomitente ale aplicației pe mai multe platforme
Ce are Flutter în plus față de concurență
Am ales Flutter după o analiză atentă a pieței și a celorlalte opțiuni, așa că putem să confirmăm ceea ce, probabil, ați auzit deja. Flutter excelează în raport cu competitorii datorită caracteristicilor pe care le are. Pentru a fi siguri că le cunoști, uite o listă:
- Programatorii nu trebuie să cunoască limbaje multiple pentru a crea interfața și funcționalitățile aplicației, așa că avem calitate îmbunătățită a codului, dar și performanță din partea programatorului
- Aplicațiile în Flutter sunt mai performante decât restul tehnologiilor cross-platform
- Aplicațiile Flutter funcționează mult mai bine inclusiv pe telefoanele din generații mai vechi
- Performanțele aplicațiilor sunt îmbunătățite continuu, cu fiecare actualizare a framework-ului
Perspectivele Flutter pentru viitor
Faptul că Flutter are o comunitate în creștere este un indiciu al faptului că acest framework devine tot mai popular și mai utilizat. Mai jos ai o listă a unor companii care utilizează deja Flutter, sau contribuie la dezvoltarea framework-ului:
- Amazon
- Supabase (startup care are în spate Mozilla)
- Microsoft
- Canonical (echipa dezvoltatoare a distribuţiei de Linux Ubuntu)
Ai auzit de ele? Cu siguranță, așa că întărim din nou ideea de încredere pe care Flutter o are deja bine fundamentată.
Dacă tot vorbeam despre viitor, trebuie să menționăm și suportul tot mai mare pe care Flutter îl are din partea terților. Începând cu 3 Martie 2021 Flutter pentru web a fost lansat oficial în variantă stabilă iar Flutter desktop (Linux, Windows şi macOS) în stare beta. Astfel, preconizăm că până la finalul anului 2021 vom putea crea aplicaţii scrise în Flutter pe toate platformele majore: Android, IOS, web, Linux, Windows şi macOS.
Proiectul Fuchsia, dezvoltat de Google, va folosi Flutter pentru dezvoltarea interfeței, un semn clar că acest framework dă motive reale de încredere. Credeți că Flutter va adăuga încă un sistem de operare în portofoliu? Noi zicem că da.
Te-am convins să alegi Flutter? Contactează-ne pentru mai multe detalii sau lasă-te pe mâna noastră pentru a-ți oferi serviciile de care ai nevoie la cele mai înalte standarde de calitate.
Foto reprezentativ: Google blog
0 Comentarii